Boka tid hos en tandhygienist i Mölndal

Håll munnen frisk med förebyggande tandvård och besök hos tandhygienist

Regelbundna besök hos tandvården är nödvändigt för att upprätthålla en god munhälsa eller för att få hjälp att förbättra situationen i munnen. Om du är intresserad av att träffa  en tandhygienist i Mölndal är du välkommen att boka en tid via vår onlinebokning, eller ringa på 010 - 188 00 00 för att boka. 

Hos oss på Aqua Dental arbetar våra tandhygienister främst med förebyggande tandvård. I det ingår bland annat rengöring och borttagning av plack och tandsten. Våra tandhygienister hjälper även till att ta fram rutiner för att sköta munhälsan anpassade efter just dina behov och förutsättningar. Våra tandhygienister i Mölndal kan även hjälpa dig med missfärgningar på tänderna, genom exempelvis airflow-behandling eller tandblekning. 

Om du går regelbundet till tandläkaren eller tandhygienisten ökar behandlarens möjligheter att upptäcka och åtgärda eventuell problematik i munhålan innan den blir omfattande eller orsakar besvär.  En god tandhälsa ökar ditt välmående överlag.

        

"Hörde talas om er tandhygienist Sandra S på jobbet och tänkte testa. Wow, säger jag. Hon är så bra".

Lider du av tandvårdsrädsla?

En av fem svenskar lider av tandvårdsrädsla. Hur tandvårdsrädslan upplevs är individuell men några drabbas av oro inför sina besök, andra upplever en känsla av bristande kontroll. För några är obehaget och rädslan så omfattande att de undviker att gå till tandläkaren helt och hållet. Våra tandhygienister i Mölndal har lång erfarenhet av att behandla patienter som lider av tandvårdsrädsla. Med expertkunskap, utbildning och omtanke kan vi hjälpa till att lindra rädslan för många. Informera oss gärna om din tandvårdsrädsla innan ditt besök så ska vi göra vårt bästa att anpassa behandlingen efter dina vårdbehov.

Regelbundna besök hos tandhygienist i Mölndal

Det är inte många som tycker att ett tandläkarbesök är det roligaste som finns. Det är något som måste göras. För att slippa gå till tandläkaren så ofta och för att minska risken för oönskade besvär är det viktigt att gå till en tandhygienist. De förebyggande tandvårdsbesöken minskar riskerna för munrelaterade sjukdomar. De regelbundna besöken ger dig möjlighet att upptäcka problematik i tid och även rätt förutsättningar för att upprätthålla en god munhälsa. Det innebär att förebyggande tandvård till en tandhygienist kan spara både tid, pengar och tänder i längden. 

Boka tid hos en hygienist

Du bokar tid lättast genom vår onlinebokning. Hittar du inte den tid du söker, eller vill ha personlig service? Ring oss på 010-188 00 00 så hjälper vi dig

Tillgänglig tandvård

På Aqua Dental arbetar vi utifrån en målsättning om att erbjuda våra patienter Sveriges bästa, tryggaste och trevligaste tandvård. Vi vill göra tandvården mer tillgänglig för alla och på så sätt öka den allmänna munhälsan. Därför är det viktigt att gå till en  tandhygienisten

 Rengöring av munhålan
 Fräsch känsla i munnen

 Eventuella munsjukdomar upptäcks i tid
 Förebygger problem med missfärgningar, dålig andedräkt och karies
 Information och individuellt anpassad hygienplan för en god munhälsa

 

Vanliga frågor

Priset för ett besök hos en tandhygienist i Mölndal varierar beroende på behandlingens omfattning, typ av problem samt vilka åtgärder som krävs. Ett besök hos en tandhygienist innefattar alltid tre åtgärdspunkter: parodontal undersökning, sjukdomsbehandling samt information och instruktion. Det här tre åtgärderna ingår i ett besök hos tandhygienisten och är ett centralt beslut taget av Tandvårds - och läkemedelsförmånsverket (TLV). Vi på Aqua Dental kan inte påverka eller förändra det.

 Läs mer om våra priser.

Det är individuellt hur ofta en person behöver gå till tandhygienisten. Förutsättningar och vårdbehovet är individuellt och olika för alla. Däremot kan man säga att alla bör gå till tandhygienisten minst vartannat år. Men det finns individer som behöver gå till tandhygienisten minst en gång i halvåret. För att ta reda på vad som är lämpligt för gör du bäst i att prata med din behandlare. 


 Klicka här för att boka en tid online.

Det kan vara svårt att veta vilken typ av tid du bör boka. Hur vet man om ett besök är akut, om man ska gå till en tandläkare eller om det är bättre att boka tid hos en tandhygienist. En tandläkare arbetar med att undersöka, ställa diagnoser och besluta om behandlingar. Tandläkaren är även den som i många fall utför de åtgärder som behandlingen kräver. En tandhygienist arbetar istället med förebyggande tandvård för att motverka karies, tandlossning och andra munrelaterade sjukdomar. En tandhygienist tar även bort tandsten och informerar om munhälsa och hur du tar hand om din mun på ett korrekt sätt. 

Är du ute efter att bleka tänderna är det viktigt att du inom de senaste sex månaderna har genomgått en vanlig undersökning för att se över din munhälsa och se till så att du är frisk i munnen. Sedan kan du välja om du vill bleka tänderna på klinik eller om du föredrar hemma-blekning. När behandlingen är vald kan tandhygienisten hjälpa dig med behandlingen oavsett om du väljer klinikblekning, en kombination av klinik- och hemmablekning eller enbart en hemmablekning.

Vi är anslutna till Försäkringskassan. 

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Du hittar oss i Mölndals Galleria på Barnhemsgatan 22.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 010-188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00


Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.