Du behöver inte ha ont - Boka en akuttid

Vi har lediga tider varje dag

Vi på Aqua Dental tycker att det är viktigt att tandvården är tillgänglig och vi vill hjälpa dig på bästa sätt. Problem med tänderna är besvärligt nog som det är, därför har vi på Aqua Dental tider avsatt dagligen för patienter med akuta besvär på våra kliniker. Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda dig bästa tänkbara vård oavsett besvär. 


Enklast bokar du en tid i vår onlinebokning här intill. Du hittar våra kliniker i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Malmö, Västerås, Karlstad, Helsingborg, Åre och Östersund.  Om du inte hittar en tid som passar kan vi hjälpa dig att hitta en tid, ring oss på 010 - 188 00 00


Ingen jour- eller helgtaxa 

Akuta besvär kan vara oerhört påfrestande och jobbiga. Därför har vi som första tandvårdskedja tagit bort den konventionella jour- och helgtaxan. Hos oss kostar det alltid lika mycket att gå till tandläkaren. Vi har samma pris oavsett veckodag eller tid på dygnet. Det innebär att det kostar lika mycket att gå till tandläkaren på en söndag som på en onsdag. 

Så går ditt akutbesök till 

När du söker akut tandvård hos oss på Aqua Dental kommer tandläkaren att fokusera på det område som besvärar dig. En delundersökning kommer att genomföras för att en korrekt diagnos ska kunna fastställas. Sedan kommer tandläkaren om möjligt att åtgärda problematiken direkt. Om det inte är möjligt att genomföra en permanent åtgärd direkt så kommer tandläkaren att göra en tillfällig lösning och sedan får du boka in en tid för ett återbesök. 


På Aqua Dental strävar vi alltid efter att hjälpa dig så fort som möjligt, men beroende på problematik och bakomliggande orsaker krävs olika typer av åtgärder.

Kostnad för akut tandvård

När du kommer in för ett akutbesök hos oss görs en delundersökning för att en korrekt diagnos ska kunna ställas. Därefter kan tandläkaren fastställa vilka åtgärder som krävs för att kunna åtgärda ditt problem. Kostnaden för de olika åtgärderna baseras på omfattning och i vissa fall dina individuella förutsättningar. 


Inga ingrepp eller åtgärder kommer att påbörjas utan att du vet om det. Du kommer självklart att få ett kostnadsförslag att ta ställning till innan någon behandling inleds. Vi har heller inga prispåslag för vår akuta tandvård, så ditt besök kostar lika mycket oavsett om du besöker oss på en helg eller vardag. 

Du bokar en akutid lättast genom vår onlinebokning eller via telefon 010 - 188 00 00

Vänta inte med ett akutbesök 

Smärta i munnen och problem med tänderna är besvärligt. Det finns flera besvär som behöver åtgärdas omgående. Trauma mot tänderna, pågående ilningar, tandvärk, problem med lagningar som lossnar är besvär som kan behöva akut vård. 


Om du upplever smärta eller andra problem i munhålan är det viktigt att kontakta en akuttandläkare. Tandvärk kan försvinna temporärt men det går inte över av sig själv. Det är därför bra att träffa en tandläkare så tidigt som möjligt för att undvika smärtsamma besvär. Sök akut tandvård vid

- Svår tandvärk  
- Pågående ilningar 
- Visdomständer som orsakar problem
- Utslagna tänder
- Lossnade fyllningar
- Trasig bro eller krona

Vanliga frågor

För akut tandvård kan vi på Aqua Dental oftast ta emot dig omgående eller inom ett par timmar. Vi vill öka tillgängligheten inom tandvården, det ska inte vara svårt eller problematiskt att gå till tandläkaren. Vi har även tider avsatta för patienter med akuta besvär. Vi gör alltid vårt bästa för att ta kunna ta emot dig på kort varsel. 

Hittar du inte en ledig tid som passar via vår onlinebokning rekommenderar vi dig att ringa oss på 010-188 00 00 så ska vi hjälpa dig att hitta en tid som passar. 

Har du slagit ut en tand är viktigt att du snabbt kontaktar en tandläkare. Att snabbt få hjälp hos tandläkaren ökar dina chanser att rädda tanden. Det är viktigt att du, fram tills att du träffar tandläkaren, förvarar tanden korrekt. Då ökar dina möjligheter att rädda tanden. Det bästa är att förvara tanden i munnen.  Om den är smutsig kan du skölja tanden i ljummet vatten innan du stoppar den i munnen. Om det inte är möjligt är ett glas med mjölk ett bra alternativ. Viktigt är att inte förvara tanden i ett glas med vatten på grund av risk för skador på tandens rot.

Om det är ett barn som har skadat eller slagit ut en tand ska du alltid i första hand kontakta barnets ordinarie tandläkare. Om denne inte kan ta emot er, eller om barnet redan är listat hos Aqua Dental, kan ni kontakta oss. Barn, upp till det år de fyller 23 år, har kostnadsfri tandvård i Sverige, vilket innebär att ni inte behöver betala för besöket, oavsett till vilken tandläkare ni går. 

Om det är en mjölktand som skadats är det viktigt att aldrig försöka sätta tillbaka tanden i munnen då det kan skada de underliggande permanenta tand. 

Är det en permanent tand som skadats bör den förvaras i barnets mun eller i ett glas mjölk. Förvara aldrig tanden i ett glas med vatten då det riskerar att skada tandroten. 

Det gör inte ont att dra ut en tand. Det finns effektiva bedövningar och behandlingssätt som gör att ingreppet inte är smärtsamt. Däremot kan det uppfattas som obehagligt. Efter en utdragning kan mindre blödningar och en viss svullnad kan uppstå.

Ja. På Aqua Dental erbjuder vi våra patienter flera olika betalningsmöjligheter. Du kan exempelvis välja att betala med Klarna eller via vårt egna avbetalningsupplägg. Då erbjuder vi delbetalning med Resursbank till en fast månadskostnad om 300, 599 eller 999 kronor. Aqua Dental står för räntan om du väljer detta alternativ.

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan.  

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Alla våra kliniker erbjuder akut tandvård. Vi erbjuder akut tandvård i Malmö, Stockholm, Göteborg, Karlstad, Västerås, HelsingborgÅre och Östersund

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 010 - 188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.