Specialisttandläkare i ortodonti

Klinik: 

Cathrine tog tandläkarexamen i Göteborg 1983. Hon har arbetat som klinikchef för skoltandvården i staden Aarau, Schweiz 1988-1995 samt undervisning av tandläkarstudenter på universitet i Basel, Schweiz 1991-1998. 1998 tog hon examen från specialistutbildning inom ortodonti, i Basel följt av Schweizisk doktorsexamen år 1999. Därefter har hon arbetat som övertandläkare inom ortodonti på odontologen 2001-2007 och på Specialistkliniken för ortodonti på Mölndals sjukhus 2007-2020.

Cathrine undervisade på specialistutbildningen på Odontologen mellan 2001-2007. Hon har varit delaktig eller ansvarig för seminarier, föreläsningar och kurser för blivande specialister, tandläkare, ortodontiassistenter och övrig tandvårdspersonal. Hon är också medförfattare till vetenskapliga artiklar publicerade i världens ledande tidskrifter inom ortodonti.

Hon rbetar sedan 2020 heltid på Aqua Dental. Där arbetar hon med många duktiga och högspecialiserade medarbetare. Hon har också ett fortsatt samarbete med andra specialister inom regionen som till exempel inom kombinationsbehandlingar käkkirurgi och ortodonti.

"Jag tycker mycket om mitt yrke och vill gärna använda mina mångåriga kunskaper att hjälpa mina medmänniskor att höja deras livskvalité och tillsammans skapa ett funktionellt bra bett och ett vackert leende. För mig är det viktigt att patienten känner sig trygg i behandlingssituationen och vi arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål."

Som patient får du, vilken typ av behandling som du än väljer, en erfaren specialist som hjälper dig.